Het Léon-bier

Leve het Léon-drankje, een Belgisch bier, die naam waardig! 

Het Léon-bier is blond en vol. Het wordt speciaal gebrouwen door meester-brouwer Jean Pagura in samenwerking met de brouwerij St-Feuillien; het bier combineert perfect met de Belgische en Brusselse keuken van Léon. Bovendien is het uniek, want u kunt het alleen drinken bij Chez Léon in de Beenhouwersstraat; het wordt er geschonken in een speciaal ontworpen groot bol glas.

Voor zijn Léon-bier, en in het kader van Terug naar de Bron, heeft Chez Léon 3 nieuwe tapkasten geïnstalleerd (1 op het gelijkvloers en 2 op de verdieping), voor een perfecte tapcapaciteit.

Met veertig jaar ervaring in de brouwerswereld, bedacht meester-brouwer Pagura voor Léon een origineel Belgisch bier dat tegelijk zacht en krachtig is. Het is het resultaat van een perfecte mengeling van bleke moutsoorten, herfst- en wintergerst, en zeldzame hop uit Duitsland en Centraal-Europa. De heel eigen persoonlijkheid krijgt het bier wanneer uiteindelijk zachtbittere sinaasappelschil wordt toegevoegd.

Dit Belgische bier van hoge gisting met 6,5°. wordt uit het vat getapt. Het wordt gebrouwen in Roeulx in de installaties St-Feuillien brouwerij.

Om de Brouwerij St-Feuillien te ontdekken, kijkt u op hun website
www.st-feuillien.com

Bière Léon