Recepten:Hoofdgerechten en mosselen

Groentenstoemp

voor 4 personen Ingrediënten : 1 kg aardappelen voor puree (bloemig) 3 stukken prei 12 gemiddeld grote wortelen 2 grote uien 60 gr boter zout , peper, muskaatnoot Bereiding :  Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, schil de... Read the recipe

Kip tante Pauline

voor 4 personen Ingrediënten : 2 kippen van 800 gr 250 gr gekookte ham in blokjes 500 gr witte champignons 2 dl ½-gelatine 2 dl verse room 1 dl Madeira Bereiding :  De kippen braden. In een pan de fijngesneden... Read the recipe

Gehaktballen op Brusselse wijze

voor 4 personen Ingrediënten : 600 gr geprepareerd varkens/kalfsgehakt 200 gr gerookt spek 2 uien 5 cl azijn 4 dl kalfsfond 30 gr gehakte peterselie Bereiding :  Maak van het gehakt balletjes van 150 gr elk en bak ze in... Read the recipe

Konijn met Kriek

voor 4 personen Ingrediënten : 1 konijn in stukken gesneden voor 4 personen 50 cl kriekbier 25 cl droge witte wijn 1 uit in grote stukken 2 wortelen, in stukjes gesneden 2 stukken witte selder, in stukjes gesneden 2 laurierblaadjes... Read the recipe

Gentse waterzooi van kip

voor 4 personen Ingrediënten : 1 kip van 1,5 kg voor 4 personen 1 ui doorstoken met een kruidnagel 2 wortelen 2 stukken witte selder 2 laurierblaadjes 1 takje tijm, zout en peper van de molen  blokje kippenbouillon, enkele takjes... Read the recipe

Rundsfilet “Père Léon”

voor 4 personen Ingrediënten : 4 rundsfilets 200 gr elk 2 fijngehakte sjalotjes 25 gr gehakte dragon 6 gepelde en in blokjes gesneden tomaten 1 dl ½-gelatine 4 dl verse room 5 cl cognac – 1 doosje waterkers Bereiding : ... Read the recipe

Kalfsniertjes met Chimay-bier

voor 4 personen Ingrediënten : 3 kalfsnieren 1 fles 33 cl Chimay bleue 20 cl kalfsfond zout, zwarte peper, boter 20 kleine uitjes Bereiding :  Het vet van de kalfsnieren verwijderen en ze schoonmaken (uw slager kan dit voor u... Read the recipe

Varkenshaasje op Luikse wijze

voor 4 personen Ingrediënten : 800 gr varkenshaasje 15 cl peket 2 lepels jeneverbessen 20 cl kalfsfond boter, zout , zwarte peper Bereiding :  Snijd de varkenshaasjes in 4 gelijke stukken en kruid ze. Laat de stukken vlees in een... Read the recipe

Filet van griet met witlof

voor 4 personen Ingrediënten : 4 filets van griet 200 gr elk 8 witlof van gemiddelde grootte 2 dl verse room 1dl visbouillon 2 geel van ei Bereiding :  Giet de room, witte wijn, visbouillon in een braadpan. Breng aan... Read the recipe

Mosselen speciale

Gemakkelijk, goedkoop, lekker; een recept dat precies gevolgd moet worden met ingrediënten van prima kwaliteit, geen room, geen wijn, en een exacte bereidingstijd: de kooktijd moet exact zijn, zo blijven de mosselen smakelijk. Voor 4 personen Ingrediënten : 2 kilo... Read the recipe