MOSSELSOEP LEON

voor 6 personen

Ingrediënten :

1 kg mosselen voor 6 personen
25 cl witte wijn
1 kleine gehakte ui
2 selderstengels
1,5 l water
1 dopje saffraan
1 blokje visbouillon
25 cl verse room,
zout en peper,
basis voor witte saus
Garnituur: gehakte peterselie of kervelblaadjes
Brunoise van wortelen,  selderwit en prei

Bereiding: de groenten laten zweten in een gesloten pan met een klontje boter -de mosselen toevoegen samen met de witte wijn, water, bouillonblokje, zout en peper -laten koken – wanneer de mosselen open zijn, afgieten en de mosselen opvangen om ze uit de schelp te halen-de bouillon binden met de bloem, room en het dopje saffraan toevoegen – de dikte van de saus controleren en naar smaak kruiden – de mosselen en de vooraf in wat mosselvocht gekookte brunoise van groenten toevoegen -bestrooien met gehakte peterselie of kervelblaadjes…