Konijn met Kriek

voor 4 personen

Ingrediënten :

1 konijn in stukken gesneden voor 4 personen
50 cl kriekbier
25 cl droge witte wijn
1 uit in grote stukken
2 wortelen, in stukjes gesneden
2 stukken witte selder, in stukjes gesneden
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
10 korrels witte peper
Garnituur en binding:  1 doos van ¼ liter krieken
100gr basis voor bruine saus

Bereiding :  Het konijn een nacht in de koelkast laten marineren met alle ingrediënten -de ingrediënten afgieten en het vocht bijhouden – de stukken konijn bruinen in de pan in goed hete boter, daarna in een andere stoofpan overbrengen – de groenten bruinen en toevoegen in de stoofpan -alles op smaak brengen met zout en peper, bedekken met het vocht van de marinade -aan de kook brengen en koken: het konijn is klaar wanneer het vlees ingedrukt kan worden met de vingers – neem alles uit de pan en houd de stukken konijn warm – bind de saus en breng op smaak – leg de stukken konijn in de saus samen met de vooraf uitgelekte krieken.

Bijgerecht :  Dien op met gekookte aardappelen.