Groentenstoemp

voor 4 personen

Ingrediënten :

1 kg aardappelen voor puree (bloemig)
3 stukken prei
12 gemiddeld grote wortelen
2 grote uien
60 gr boter
zout , peper, muskaatnoot

Bereiding :  Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, schil de wortelen en snijd ze in ringen van 2 cm dik. Snijd de prei in ringen als de wortelen en houd wat van het groen apart. Was de prei goed en doe alle ingrediënten in een stoofpan. Bedek met water. Zouten en aan de kook brengen. In een kookpan de gesneden uien bruinen in boter en daarna warm houden. Als de groenten klaar zijn, afgieten en laten drogen. Met een stamper pletten en de boter en uien inwerken met een spatel, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.

Bijgerecht :  Dien op met varkenskoteletten, worsten of zelfs met gerookt spek. U kunt alle groenten van het seizoen gebruiken.