Gentse waterzooi van kip

voor 4 personen

Ingrediënten :

1 kip van 1,5 kg voor 4 personen
1 ui doorstoken met een kruidnagel
2 wortelen
2 stukken witte selder
2 laurierblaadjes
1 takje tijm, zout en peper van de molen  blokje kippenbouillon, enkele takjes peterselie, basis voor witte saus
2 dl verse room
Garnituur: fijngesneden wortelen, wit van selder en prei, gehakte peterselie en gekookte aardappelen

Bereiding :  Doe de kip in een pan, en bedek met koud water met zout -breng aan de kook en neem onmiddellijk van het vuur -bedek de kip opnieuw met koud water en voeg er alle ingrediënten aan toe -breng aan de kook en laat koken: de kip is klaar wanneer het vlees met de vingers ingedrukt kan worden -neem de kip uit het kookvocht en houd ze warm – bind de saus met de bloem en voeg er de fijngesneden groenten aan toe die u eerst hebt gepocheerd in een weinig kokend gezouten water samen met een klontje boter – voeg er de room aan toe, naar smaak kruiden, de dikte van de saus controleren -de kip versnijden en in de saus leggen -bestrooien met gehakte peterselie en opdienen met gekookte aardappelen…